längtar fri 2012/2013

test

Han vaknade till de kvarvarande fåglarnas tidiga morgonsång. Än hade inte solen visat upp sig men det var ändå tillräckligt ljust för att kunna se. Han lyfte bort den skyddande växtligheten och reste sig upp.

Av ren instinkt och med full koncentration lyssnade han av sin omgivning och konstaterade att inget tydde på att det fanns mänskligt liv i hans närhet. Han andades ut och daskade av sig den torra jorden, barren och de insekter som han tillbringat natten med samtidigt som tankarna var tillbaka i det förflutna.

Kunde de på något sätt förhindrat utvecklingen, kunde de levt på ett annat sätt, kunde de ha påverkat, varför hade de inte älskat tillräckligt och varför hade de inte prioriterat leva och kärlek?. Några egentliga svar fann han inte men vemodet och en stark inre längtan slog till i samma ögonblick som han lämnade skogsbrynet och bländades av den gula sanden och havets färska doft.

Han fattade mod och steg ut i det kylslagna vattnet för att låta vågorna tvätta bort natten och där mötte han solens första blick med stängda ögon och lät försiktigt smeka. Minnen återkom med full kraft och de stack som nålar i hans sköra hjärta. Saknaden var påträngande, plågsam och så stark att han inte längre andades på riktigt. Då kände han livet igen. Så självklart, vackert och genomträngande att den bistra kylan och det konstanta mörkret lämnade honom i fred för en stund.

Värme tog över och livet förvandlades snabbt till en äng fylld av de vackraste blomster. Konturer av ansikte, kropp och leende växte sig allt starkare och plötsligt var allt som innan igen. Han fylldes upp av livsglädje och utan eftertanke drog han ett djupt andetag och bara svävade.

När han tittade in i de välbekanta, förstående ögonen och slöt sina armar omkring så fylldes han av naturlig kärlek, ett inre liv som alltid betyder vacker. Längtar fri.

Längtar fri…där naturlig kärlek och inre liv alltid betyder vacker (2012/2013).

Tanken med projektet, En bild om dagen, är att tillbringa mer tid ute i naturen. Det främsta målet med resan är dock att lyfta fram den fantastiska natur som omger oss och som alltid haft en speciell plats i våra hjärtan. Den blir tragiskt nog också skörare och skörare på grund av att vi människor medvetet förstör den och dess invånare.

Tankar kring bilderna:
– Inga mänskliga tecken
– Enbart vilda djur
– Inga bilder tagna från gömslen eller liknande

Projektstart: 9/10 – 2012
Projektslut: 8/10 – 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s